بانک جهانی اعلام کرد که هیأت مدیرۀ این بانک یک بستۀ کمک بدون بازپرداخت مالی را به ارزش ۴۰۰ میلیون دالر به هدف حفظ و تداوم روند اصلاحات در بخشهای اقتصادی و مالی و پشتیبانی از دولت افغانستان برای مدیریت خطرات و تهدیدهای برخاسته از بحران کووید - ۱۹ امروز (جمعه، 19 ثور/اردیبهشت) تصویب کرده است.
در یک خبرنامۀ این بانک آمده است، این کمک مالی که در چارچوب «برنامۀ پالیسی انکشاف مشوقهها» در افغانستان به مصرف میرسد، شامل ۱۶۰ میلیون دالر کمک ادارۀ انکشاف بینالمللی که بخش فراهمکنندۀ کمکهای مالی گروپ بانک جهانی برای فقیرترین کشورهای جهان است و ۲۴۰ میلیون دالر دیگر آن کمک صندوق بازسازی افغانستان که بانک جهانی مدیریت آن را به نمایندهگی از ۳۴ کشور و تمویلکنندهگان بینالمللی برعهده دارد، میباشد.
بانک جهانی میگوید که افغانستان در سال ۲۰۲۰ میلادی با ابهامات متعددی روبهرو است و بحران جهانی برخاسته از شیوع ویروس کووید - ۱۹ تأثیرات ناگوار را روی اوضاع این کشور برجا گذاشته است.
به گفتۀ بانک جهانی بستهشدن مرزها، توقف خدمات ترانسپورتی و ترانزیت کالاهای تجارتی سبب کاهش درآمد دولتشده و همزمان با آن تنفیذ مقررات قرنطین سراسری و اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تأثیرات منفی بر وضعیت اقتصادی این کشور میتواند داشته باشد.
این بانک میافزاید که میزان فقر در افغانستان به گونۀ عمیق و گسترده وجود داشته و ابهامات سیاسی و امنیتی نیز در این کشور همچنان ادامه دارد.
گفتنیست که آمریکا نیز برای مقابله با ویروس کرونا ۳۰ میلیون دالر را به افغانستان، کلمبیا و مغولستان کمک کرده است.
این مبلغ شامل ۱۵.۶ میلیون دالر کمک به افغانستان برای پشتیبانی و نظارت از بهبود آزمایشگاهها، مدیریت اوضاع، پیشگیری و کنترل بیماری کرونا و کمکهای فنی و همچنان ۵ میلیون دالر کمک به کسانی که در نتیجۀ این بیماری بیجا شدهاند، میشود.
۱۲.۶ میلیون دالر به دولت کلمبیا برای پشتیبانی از آزمایشگاهها، تأمین منابع آبی و بهداشتی و حمایت از جوامع روستایی کمک کرده است.
همچنان ۱.۲ میلیون دالر به کشور مغولستان برای تهیۀ سیستمهای آزمایشگاهی، بهبود سیستم نظارتی و پشتیبانی از کارشناسان فنی برای پاسخگویی و آمادهگی در برابر ویروس کرونا داده شده است.
هر سه این کشورها از طریق مرکز حمایت و همآهنگی از فجایع ناتو درخواست کمک کرده بودند.
مرکز حمایت و همآهنگی از فجایع ناتو ۲۴ ساعت در هفت روز هفته فعالیت میکند و درخواستهای همپیمانان و شرکای ناتو را همآهنگ میسازد.
این مرکز همچنان پیشنهادهایی برای کمک و مقابله با پیامدهای بحرانهای بزرگ مانند بیماری همهگیر کووید - ۱۹ ارایه میدهد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/17144
تگ ها: